Tulevat tapahtumat

Kevätkokous ma 22.4.2024 klo 17.00

Helsingissä Lapinlahden vanhassa sairaalassa, Lapinlahden polku 8, 2. kerroksen välihuoneessa ja verkossa. Etäilmoittautumiset sähköpostlla osoitteeseen sky@sky.org.

Käsitellään sääntömääräiset asiat. Vieraana on YTT Aleksi Hupli, joka alustaa uudesta kirjastaan "Älyä lääkkeistä ja päihteistä?"

Kannabis lailliseksi -mielenosoitus la 20.4.2024 klo 16.20 Kansalaistorilla

Kokoonnumme la 20.4.2024 Helsingin kansalaistorille klo 16:20 alkaen osoittamaan mieltä kannabiksen lääkekäytön  edistämisen sekä kannabiksen kieltolain kumoamisen puolesta. Tapahtumassa kuullaan musiikkiesityksiä ja puheita.

Katso tapahtuma

Lääkealan viranomaiset ovat yksisilmäisillä tulkinnoillaan lopettaneet kannabislääkityksen sadoilta vaikeasti sairailta potilailta ympäri maata. Manööveri liittyy Suomen huumepolitiikkaan, jonka synnyttämiä ja ylläpitämiä ongelmia yritetään hallinnoida kieltämällä tehokas lääkehoito sen sairaimmilta kansalaisilta. Suomen kannabisyhdistys ry vaatii, että Valviran päätös rajoittaa lääkäreiden mahdollisuutta määrätä lääkekannabista otetaan tarkasteluun uudelleen välittömästi ja kokonaisuutena. SKY vaatii myös, että Suomeen luodaan mahdollisimman pian erityinen ohjelma, jossa kannabis on aidosti tasavertainen lääketieteellinen hoitovaihtoehto muiden rinnalla.

Lue julkilausuma Lääkekannabiksen määräämisen rajoitukset uudelleen tarkasteluun