(skaalautuva pdf) (muokattava svg)

Päivitys: Timo Haaran haastattelu Helsingin marssilta Nelosen uutisiin löytyy täältä, täältä ja täältä.

Tänä vuonna hamppumarsseja järjestetään Suomessa kolmena lauantaina: 1.5., 8.5. ja 15.5.2010. Marssit ovat osa kansainvälistä mielenosoitusta kannabiksen laillistamiseksi. Marsseja järjestetään yli 300 kaupungissa ympäri maailman.

Suomessa Tampere ja Jyväskylä aloittivat rohkeasti vappuna 1.5. Lauantaina 8.5. ovat vuorossa Helsinki ja Turku. Oulussa marssittiin 15.5.

Lue: Hamppurauhaan - SKY:n kannanotto

 

 

 Tampere:

Tampereella marssittiin vapunpäivänä 1.5. Marssijat kokoontuivat Sorin aukiolle 14:20 ja marssivat reittiä Sorin aukio ->Hämeenkatu -> Hämeenpuisto. Hämeenpuistosta siirryttiin lopuksi Näsinpuistoon. Wappuhengessä paikalliset aktiivit jakoivat myös provosoivaa flaijeria [http://i.imgur.com/dSeMq.jpg], joka kuvaa navanalus-huumorin keinoin turhautumista nykytilanteeseen kannabiksenkäyttäjien yksilönoikeuksista.

 • 1.5. lauantaina VAPUNPÄIVÄNÄ. Kokoontuminen Sorin aukiolle 14:20.
 • Lähtö Sorin aukiolta kello 15:00. Reitti: Sorin aukio ->Hämeenkatu -> Hämeenpuisto. Lopulta Hämeenpuistoa pitkin kävellään Näsinpuistoon. Näsinpuistoon saavutaan 16:20 mennessä.
 • Luvassa on yhteistä hauskanpitoa ja asiaa. Vappuna on kaupungin keskustan tiet suljettu ja hyvin paljon ihmisiä liikkeellä. Marssi kulkee lähellä ihmisiä, kenties väkijoukon keskellä! Valmistaudu ja tuo ystäväsi paikanpäälle!
 • Suunnittelua voi seurata hamppuforumin hamppumarssi 2010 info viestiketjussa

 

Jyväskylä:

Jyväskylässä marssittiin kannabiskieltolakia vastaan 1.5.2010. Mielenosoituksen viesti oli, että kriminalisoiva kannabispolitiikka on epähumaania ja aiheuttaa enemmän haittoja kuin hyötyä. Kotietsinnät ja oikeusprosessit kuluttavat huomattavasti poliisin ja yhteiskunnan resursseja, mutta toisaalta samaan aikaan rangaistuksen ja leimautumisen pelossa ongelmia kokevien käyttäjien kynnys hakeutua hoitoon on usein niin korkea, että käyttö mieluummin salataan. Ei ole myöskään näyttöä siitä, että dekriminalisointi pitkällä aikavälillä vaikuttaisi merkittävästi käyttömääriin. Viimeisen vuoden aikana kannabista käyttäneitä suomalaisia on selvitysten mukaan yli 100 000.

Jyväskylässä marssitaan kannabiskieltolakia vastaan 1.5.2010

Kannabiksen kieltolakia kritisoiva Hamppumarssi järjestetään Jyväskylässä 1.5.2010. Marssi lähtee Puistokadun puistosta klo 14 ja kulkee Kauppakatua pitkin Lounaispuistoon. Marssille odotetaan aiempien vuosien perusteella 60-80 mielenosoittajaa.

Mielenosoituksen viesti on, että kriminalisoiva kannabispolitiikka on epähumaania ja aiheuttaa enemmän haittoja kuin hyötyä. Kotietsinnät ja oikeusprosessit kuluttavat huomattavasti poliisin ja yhteiskunnan resursseja, mutta toisaalta samaan aikaan rangaistuksen ja leimautumisen pelossa ongelmia kokevien käyttäjien kynnys hakeutua hoitoon on usein niin korkea, että käyttö mieluummin salataan. Ei ole myöskään näyttöä siitä, että dekriminalisointi pitkällä aikavälillä vaikuttaisi merkittävästi käyttömääriin. Viimeisen vuoden aikana kannabista käyttäneitä suomalaisia on selvitysten mukaan yli 100 000.

Ensimmäinen Hamppumarssi Suomessa järjestettiin vuonna 2000 ja Jyväskylässä marssittiin ensimmäistä kertaa 2005. Kansainvälisesti vastaava tapahtuma järjestetään yli 500 kaupungissa ympäri maailmaa.

 • Myöhemmin ilmestynee linkki mainokseen, josta jokainen saa itse tulostaa ja levittää hamppumarssin ilosanomaa. Valmiita kylttejä on jokunen, mutta suosittelemme jokaiselle marssijalle nikkaroimaan itselleen mieleisensä kyltin/banderollin.
   
 • Illalla on näillä näkymin luvassa Jumijamit Lillukassa, jossa saa tanssia ja fiilistellä vaikka aamuun asti. (Tästä enemmän myöhemmin.) Tarvitsemme ihmisiä piletilan koristeluun ja lipunmyyntiin, sekä tarjolla on mahdollisuus päästä soittamaan levyjä semmoisen tekemisen hallitsevalle. Kaikki pileiden järjestämiseen osallistuvat pääsevät ilmaiseksi sisään. Lipunhinta on 5€.
   
 • Tähän ketjuun (hamppuforum: Jyväskylän hamppumarssi 2010) saa heitellä kaikkia ideoita ja kysymyksiä, mitä mieleen tulee.

 

Helsinki:

Marssi lähtee liikkeelle lauantaina 8.5. Hesperian puistosta (Finlandia-talon vieressä) tasan klo 14! Kokoontuminen paikalle jo hyvissä ajoin!

Hesperian puistosta lähdemme totutusti Mannerheimintietä keskustaa kohti ja reitti kiertää perinteiseen tapaan Mannerheimintie – Erottaja – Etelä-Esplanadi – Mikonkatu – Kaivokatu – Mannerheimintie – Hesperianpuisto. Marssin jälkeen puistossa puheita, DJ-musiikkia ja leppoisaa yhdessäoloa. Musiikista vastaa ainakin Spittin' Fiyah Sound [http://www.myspace.com/spittinfiyah]. Tule paikalle tanssimaan tai vaikka piknikille, vaikket itse marssille jostain syystä osallistuisikaan!

Puistossa puhujina mm:

Timo Larmela, kannabisyhdistyksen pj
Kimmo Helistö, Helsingin kaupunginvaltuutettu
Tatu Saarikko, hamppu- ja kannabisaktivisti
Timo Haara, "hamppuministeri"

Sekä omaan tilanteeseensa että ylipäätään vallitsevaan hamppu- ja kannabispolitiikkaan tuskastunut keiteleläinen hampunviljelijä Timo Haara aikoo tuoda paikalle ylivuotista hamppua kuhilaissa [http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuhilas] herättääkseen laajempaa julkista keskustelua aiheesta. Hovioikeus on juuri julkistanut tuomionsa, jonka mukaan Haara tuomitaan 1,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen hampun kasvatuksesta mm. bioenergiaksi. Haara aikoo hakea valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta. Oikeudenkäynnistä tarkemmin kts. mm. Kannabisuutisten [http://kannabisuutiset.wordpress.com/2010/03/04/timo-haara-hovioikeudessa] ja Savon Sanomien [http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/keiteleen-hamppumiehen-tuomio-aleni-hiukan/558008] jutut.

Mahdollisuuksien mukaan pyrimme puistosta lähdettäessä pysähtymään lyhyesti Eduskuntatalon edessä ilmaisemassa tyytymättömyyttämme lainsäädännölliseen nykytilanteeseen, mutta aikataulullinen päällekkäisyys Ei ydinvoimaa -mielenosoituksen [http://www.ydinvoima.fi/mielenosoitus] kanssa hankaloittaa tilannetta.


Jos haluat osallistua suunnitteluun,

24.4. klo 16 on suunnittelupalaveri SKY:n toimistolla.

2.5. sunnuntaina klo 12 alkaen on marssitalkoot SKY:n toimistolla. Tule tekemään kylttejä, suunnittelemaan jatkobileitä ja muita yksityiskohtia, sekä tapaamaan muita aktiiveja.

Voit ottaa myös palautelomakkeella yhteyttä SKY:n Hamppumarssit -toimintaryhmään ja seurata hamppuforumilla hamppumarssi 2010 info viestiketjua


 

 

  (tulostettava) (4x flyer (tulostettava)

 

Turku:

Hamppumarssin kymmenvuotisen historian kunniaksi marssin reitti ja ohjelma uudistuu. Mielenilmaus järjestetään 8.5. lauantaina kello 14.00. Lähtöpaikkana on totuttuun tapaan Puolalanpuisto, josta siirrymme iloisena, värikkäänä ja entistä äänekkäämpänä kulkueena jokirantaan apteekkimuseon edustalle (reitti: aurakatu-yliopistonkatu-kauppiaskatu-eerikinkatu-aurakatu-yliopistonkatu(kävelykatu)-kristiinankatu-läntinen rantakatu). Tarjolla on mm. lämmintä ruokaa, puheita ja musiikkia.

Lisätietoa: TuSKY:n marssisivut

   

 

 Kuopio

Kuopioon on ensimmäistä kertaa suunnitteilla Hamppumarssi! Päivämäärä ym. tiedot puuttuvat vielä.

Asiasta kiinnostuneita pyydetään katsomaan Kuopion hamppumarssi 2010 facebook-ryhmä sekä Hamppumarssi 2010 info (hamppuforum) .

Pääjärjestäjältä viesti:

Olisi hyvä saada mahdollisimman paljon porukkaa mukaan ettei yhden ihmisen niskaan kaadeta liian isoa taakkaa kaikista järjestelyistä.
Nyt siis kysynkin olisiko halukkaita ottamaan vastuulleen jotain seuraavista tehtävistä:

- Suunitella missä ja milloin kokoonnutaan? (esim. Kuopion tori?)
- Suostuisiko joku pitäämään puhetta / keskustelua asiasta? (Torilavalla?)
- Marssi reitti?
(Lähdettäisiin etenemään torilta, kierrettäisiin keskustaa jne..?)
- Kyltit ja niihin sloganit?
- Mahd. esiintyjät?

Kertokaa omia ideoita ja ehdotuksia marssiin liittyen ja ilmoittakaa jos on halua osallistua järjestelyihin!

 

Oulu:

 • 15.5. lauantaina klo 13.45 kokoontuminen Torinrantaan
 • Marssi nytkähtää liikkeelle Toripolliisi-patsaalta klo 14.00. Reitti on lyhyehkö, ja päättyy perinteiseen tapaan Rotuaarin pallolle, jossa puhe. Tervetuloa kaikille!
 • *Jatko-ohjelma on vielä harkinnassa/työn alla...
 • Suunnittelua voi seurata hamppuforumin hamppumarssi 2010 info viestiketjussa

 

 


 


VIDEO:  Helsingin marssi vuonna 2005! [3m:31s] Tuottanut OUBS. Antaa hyvän kuvan meiningistä. (XviD) (WMV) (Quicktime)

 

2009 kuvia 2008 kuvia 2004 kuvia