American Medical Association, AMA, Yhdysvaltojen suurin lääkäreiden ammattijärjestö, on ottanut uuden linjan suhteessa kannabikseen. Kannabis on Yhdysvalloissa luokiteltu luokan I huumausaineeksi, yhdessä mm. heroiinin ja PCP:n kanssa. Tämän ryhmän aineilla ei katsota olevan lääketieteellistä käyttöä ja niiden käyttöä pidetään vaarallisena jopa lääketieteellisen valvonnan alaisena.

AMA:n uusi linjaus "kehottaa arvioimaan marihuanan liittovaltiollista asemaa luokan I huumausaineena, päämääränä kannabinoidi-pohjaisten lääkkeiden kliinisen tutkimuksen ja kehitystyön helpottaminen". Lisäksi AMA hylkäsi yrityksen kehottaa lääkäreitä olemaan suosittelematta marihuanaa potilailleen osavaltioiden lääkekannabisohjelmien puitteissa.

Marijuana Policy Projectin mukaan AMA:n uusi linjaus on historiallinen, sillä AMA tunnetaan varovaisena ja konservatiisena järjestönä. Tähän asti AMA on suositellut kannabiksen pitämistä ryhmän I huumeena ja tämän perusteella monet lääkekannabiksen vastustajat ovat käyttäneet argumenttinaan, ettei näkemys marihuanan lääketieteellisestä käytöstä ole laajasti hyväksytty.

Lähde: Marijuana Policy Projectin uutiskirje 11.11.2009
http://www.mpp.org/news/press-releases/ama-calls-for-review-of.html