Lähde: ENCOD
http://www.encod.org/info/ENCOD-DELEGATION-TO-UN-SUMMIT-IN.html
http://www.encod.org/info/Demonstration-in-Wienna-STOP-THE.html

Keskiviikkona alkaa kolmipäiväinen, 11. - 13.3., ministeritasoinen huippukokous osana YK:n huumepolitiikan arviointiprosessia  11. - 20.3.  Kansalaisjärjestö ENCOD (The European Coalition for Just and Effective Drug Policies ) aikoo lähettää delegaationsa seuraamaan sitä.

Tämän lisäksi ENCOD järjestää huippukokouksen jokaisena päivänä julkisia tapahtumia ja mielenosoituksen:

11.3. keskiviikkona on mielenosoitus kello 8.00 - 12.00 ostikolla STOP THE GLOBAL DRUG WAR! Kymmenen vuotta sitten YK:n yleiskokous julisti juhlallisesti “A Drug-Free World: We Can Do It”. Kymmenessä vuodessa on tapahtunut täsmälleen päinvastoin: maailmanlaajuinen huumesota ei ole saavuttanut tavoitteitaan ja sen ei-aiotut seuraukset, väkivalta, tartuntatautiepidemiat, korruptio, ihmisten vapaudenriistot ja ihmisoikeusloukkaukset ovat vain lisääntyneet.

Mielenosoituksen tapahtumapaikka on Muhammad Asad Platz, lähellä CND:n kokouksen pääpaikkaa Wienin kansainvälistä keskusta, Vienna International Centre. Kokoontuminen kello 8.00 CND:n kokouspaikan sisäänkäynnin luona, missä on kello 9.00 julkinen lehdistötilaisuus ja useita puhujia eri kansalaisjärjestöistä.

12.3. torstaina samalla paikalla alkaen kello 12.30 on koko päivän kestävä FREEDOM TO FARM - Peace on Plants Picknick, vapaamuotoinen happening, jolla muistutetaan siitä, että vuoden 1961 huumesopimuksella kiellettiin monien perinteisten hyötykasvien viljely ja käyttö. Niiden viljelystä voidaan pidättää, kiduttaa, vangita ja leimata ihminen loppuiäkseen. Nykyään yli 200 miljoonaa ihmistä käyttää näitä kasveja. Tämän ongelman ratkaisemiseen tulee soveltaa muita kuin rankaisevia menetelmiä.

13.3. perjantaina lehdistötilaisuus, jossa tiedotusvälineillä on mahdollisuus tavata tarkistuskokoukseen osallistuneita kansalaisjärjestöjen edustajia. Tilaisuus alkaa 11.00 ja paikkana on Cafe Landtmann, Dr. Karl Lueger-Ring 4, 1010 Wien.

CND:n kokous ja Ruotsin kuningatar kansalaisyhteiskunnan edustajana
Lähde: IDPC ja TDPF
http://www.idpc.info/php-bin/documents/IDPC_UngassNews7_Feb09_EN.pdf
http://transform-drugs.blogspot.com/2009/03/un-bodies-betray-principles-of-peace-by.html

Commission on Narcotics Drugs, CND, on järjestänyt YK:n huumepolitiikkaa koskevat neuvottelut siten, että korkean tason kokous on 11. - 12.3, jonka jälkeen se hyväksyy poliittisen julistuksen. 16. - 20.3 on CND:n normaalikokous, jossa neuvotellaan julistuksen yksityiskohdista.

Ensimmäisellä neuvottelukierroksella kansalaisyhteiskunnan mielipidettä edustaa vain Beyond 2008 kansalaisfoorumin puheenjohtaja sekä Ruotsin kuningatar, jonka mandaatti tuntuu todella ihmeelliseltä. Kymmenen vuotta sitten ruotsalaiset huumehaukat järjestivät oman shownsa mm. käyttämällä hyväkseen nuoria hellyttämässä poliitikkoja kovan politiikan taakse. Tällä neuvottelukierroksella kunkin valtion edustajalla on viiden minuutin puheoikeus, ja koska näissä esitetyistä lausunnoista ei enää neuvotella eikä äänestetä, voi edustaja tuoda selvemmin esille hallituksensa mielipiteet.

Jos nykyinen huumepolitiikka jatkuu seuraavat kymmenen vuotta, kuten nyt näyttää, arvioidaan laittoman huumekaupan arvon nousevan yli kymmenkertaiseksi nykyisestä.