BC3:n luovutusoikeudenkäynti kesäkuussa 2009
Lähde: Cannabis Culture
http://www.cannabisculture.com/v2/articles/4639.html

Kanadalaisen Marc Emeryn ja kahden muun kanssasyytetyn, ns. BC3:n, oikeustaistelu maailman mahtavimman valtion, USA:n, huumevalvontakoneiston luovutusvaatimusta vastaan jatkuu. Kertauksen vuoksi se alkoi vuonna 2005 heinäkuun 29. päivänä, jolloin Kanadan poliisi USA:n vaatimuksesta pidätti Emeryn syytettynä osallisuudesta suuren mittakaavan huumerikollisuuteen: osuudesta jokaisen hänen siemenkauppansa kautta syntyneen kukan tuottoon pimeillä USA:n markkinoilla!

Jonkun veroparatiisin sijaan Emery on sijoittanut siemenkaupasta saamiaan miljoonia kustannus- ja julkaisutoimintaan, jonka viestinä on kannabiksen käytön laillistaminen. Lisäksi hän on tukenut kannabiksen laillistamisliikkeitä Pohjois-Amerikassa ja muuallakin. Koko aktiiviuransa Emery on maksanut työntekijöilleen oikeaa palkkaa ja valtiolle avoimesti veronsa ilman, että Kanadan hallitus olisi häntä tästä mitenkään rangaissut.

Marc Emeryn, hänen ryhmänsä sekä muiden kanadalaisten kannabisaktivistien toiminta on kantanut hyvää tulosta: kun vuonna 1994 Kanadassa ei ollut yhtä ainutta hamppukauppaa, ei aktivismia, ei puhettakaan lääkekannabiksesta, ei marihuanan myyntiä eikä edes marihuanasta kertovia kirjoja tai lehtiä ollut laillista myydä, kannattaa enemmistö kanadalaisista nyt kannabiskaupan sallimista ja asettamista verolle kuten muitakin hyödykkeitä ja kulutustavaroita.

USA:n hallituksen luovutuspyyntö onkin enemmän poliittinen kuin kriminaaliasia: USA yrittää hillitä kasvavaa kannabiksen laillistamista vaativaa kansalaisliikettä iskemällä sen näkyviin edustajiin kuten USA:ssa hallitus on vetänyt oikeuteen mm. Ed Rosenthalin ja Tommy Chongin.

Kanadassa Marc Emeryn ja hänen kanssasyytettyjensä luovutusoikeudenkäynti on siirtynyt kesäkuun 1. - 5. päiviksi. Tätä oikeudenkäyntiä valmisteleva istunto pidetään helmikuun 9. - 13. päivinä.