EU

 

Kansalaisyhteiskunta mukaan huumepolitiikkaan

Lähde: GREEN PAPER on the role of Civil Society in Drugs Policy in the European Union, EU:n komissio 26.6.2006
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/en/com/2006/com2006_0316en01.pdf

EU:n komissio pyytää EU:ssa toteutettavaan läpinäkyvyyteen ja uuteen huumepoliittiseen toimintaohjelmaan perustuen kansalaisjärjestöjä antamaan mielipiteensä huumepolitiikasta ja kertomaan omasta toiminnastaan, miten voisi tulla mukaan vaikuttamaan EU:n huumeohjelman toteuttamiseen. Komission julkaiseman Pdf:n lopussa on sarja kysymyksiä, joihin komissio haluaa vastauksia 30.9.2006 mennessä. Yhteydenotot aiotaan julkaista komission kotisivuilla niissä käytetyllä kielellä.

[Päivitys: SKY:n lähettämä vastaus on luettavissa täältä.]

Yhdessä eteenpäin - Turussa 6. - 7.9.2006


Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö 16.8.2006 ja EU:n komissio 26.6.2006

http://www.stm.fi/Resource.phx/vastt/kansv/eu2006/huume0609/huume1.htx

Huumausainepoliittinen EU, Venäjä, Ukraina, Valko-Venäjä -asiantuntijakonferenssi, 6.-7.9.2006 Turussa.

Huumausainekokouksessa keskitytään eri viranomaisten yhteistyön tehostamiseen. Kokouksen aiheita ovat huumeiden käytön ehkäisy, huumausaineiden käyttäjien hoito sekä huumeiden käytöstä johtuvien tarttuvien tautien ehkäisy. Kokouksen järjestämisessä ovat mukana EU:n komissio sekä sisäasiainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Kokouksen tavoitteena on edistää rankentavaa keskustelua, levittää tietoa sekä antaa huumepolitiikasta vastaaville viranomaisille mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan tehokkaaseen työskentelyyn huumeiden vastaisessa työssä. Kokouksessa työskennellään viidessä työryhmässä: rikosten ehkäisy ja etsivä työ, hoitoonohjaus, matalan kynnyksen palvelut, tarttuvien tautien torjunta sekä yhteistyörakenteiden kehittäminen.

Kokouksen tavoitteena on antaa eri maiden ja hallinnonalojen edustajille mahdollisuus vaihtaa kokemuksia sekä poliittisille päättäjille tilaisuus löytää ratkaisuja yhteisiin haasteisiin.

Kokoukseen on kutsuttu edustajia EU:n jäsenvaltioista, EFTA-maista, Bulgariasta, Kroatiasta, Romaniasta, Turkista, Venäjän federaatiosta, Ukrainasta, Moldovasta.

Lisätietoja
Projektisihteeri Toivo Hurme, puh. 90 - 160 73289