USA

Chicagon pormestari järkevämmän kannabispolitiikan puolella

Lähde: USA Today, 3.10.2004
http://www.mapinc.org/drugnews/v04/n1410/a04.html

Chicagon pormestari Richard Daley, entinen syyttäjä, johtaa USA:n kolmanneksi suurinta kaupunkia käytännöllisesti, laki-ja-järjestys tyyliin. Hän pitää hiuksensa lyhyinä eikä häntä taatusti tavoita Greatful Dead paidassa.

Joten hänen alkaessa valittaa sitä suunnatonta ajan ja rahan tuhlausta pienten marihuanatapausten syyttämiseen alkavat ihmiset kuunnella.

Daley sanoi, että eräs poliisiupseeri oli tajunnut jotain merkittävää tämän ehdotettua olevan järkevämpää sakottaa pienistä marihuanan hallussapitotapauksista kuin viedä ne oikeuteen.

Ylikonstaapeli Thomas Donegan arvioi Chicagossa tulevan ilmi vuodessa lähes 7000 tapausta, joissa käsiteltävä määrä on alle 2,5 grammaa. Noin 94% niistä hylätään.

Daley arveli sakottamisen olevan järkevämpää. "Jos 99% tapauksista hylätään ja poliisit joutuvat käymään oikeudessa todistamassa, niin miksi? On todella kallista juoksuttaa poliiseja oikeudessa."

Daleyn ajatusten julkitulo oli myös poikkeuksellista: häntä ei painostettu asiassa julkisesti. Häntä haastatelleet toimittajat tiesivät Doneganin löydöksistä ja pormestari vain vastasi suoraan heidän kysymyksiinsä.