Marokko

Marokko kiistää kannabiksen viljelyn leviämisen

Lähde: El Pais 28.9.2004
http://www.arabicnews.com/ansub/Daily/Day/040928/2004092816.html

Marokon sisäministeri Al Mostafa Sahel kiistää väitteet, että kannabiksen viljely olisi kasvanut Marokossa viime vuosina.

Espanjalaisessa El Pais sanomalehdessä julkaistussa haastattelussa Sahel sanoi turvallisuusjoukkojen taistelevan ankarasti huumekauppiaita vastaan. Vuonna 2003 23 000 ihmistä pidätettiin ja 69 tonnia kannabiskasveja ja 96 tonnia hasista saatiin takavarikkoon.

Hän sanoi sellaisten tapausten, joissa on paljastunut turvallisuusjoukkojen ja viranomaisten sekaantuminen huumekauppaan, osoittavan ettei kukaan ole lain yläpuolella.

Terroristien ja huumekauppaverkostojen suhteista Sahel painotti terroristien etsivän rahaa mistä tahansa ja ylisti samalla Marokon ja Espanjan yhteistyötä tässä asiassa.

Ministeri nosti esille myös laittoman siirtolaisuuden ongelman tuoden esille tyytyväisyytensä tänä vuonna saavutetuista tuloksista. Hän painotti kuitenkin sitä, ettei nämä ponnistelut tuota tulosta, jollei Eurooppa aseta laillisia puitteita muutolle.

Ministeri kertoi vuonna 2003 pidätetyn 36 344 potentiaalista siirtolaista, mikä on 16% kasvua edellisvuoteen. Hän lisäsi tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen vuoden aikana pidätetyn 20 000.