USA
Kannabiksen vahvuus USA:ssa
Lähde: Drug Policy Alliance 21.7.2004
http://www.drugpolicy.org/news/07_21_04superweed.cfm

Valkoisen talon huumepäällikkö, "huumetsaari" John Walters on levittänyt menestyksekkäästi uutista, että nykyinen marihuana olisi huomattavasti vahvempaa kuin edellisen sukupolven nauttima marihuana. Viimeisin esimerkki tulee Reutersilta, jonka laatima uutinen levisi kansainväliseksi.

Drug Policy Alliance on aloittanut kampanjan tämän perusteettoman väitteen kumoamiseksi:

Ei löydy todisteita sille, että marihuana olisi yleisesti vahvempaa kuin 1960-luvulla. Marihuanaa on aina ollut eri lajikkeita ja eri vahvuisena tarjolla.

Yhä enemmän nuoria hakeutuu hoitoon, koska heitä jää koko ajan yhä enemmän kiinni. Erilaisten rangaistusten ja opinto-oikeuden menettämisen vaihtoehtona he hakeutuvat hoitoon. Nuorten pakottaminen hoitoon ei vielä tarkoita sitä, että heillä olisi ongelmia.

Marihuanan käyttö nuorten keskuudessa vaihtelee ja on tänä vuonna vähentynyt muiden aineiden käytön puolestaan yleistyttyä. Jos "huumetsaari" jatkaa valehtelemistaan, että marihuana on vaarallisempaa kuin kokaiini tai heroiini, havaitsevat marihuanaa käyttävät nuoret tämän valheeksi. He saattavat siirtyä kokaiinin tai heroiinin käyttöön siinä uskossa, että nämä huumeet ovat haitattomampia kuin mitä ne todellisuudessa ovat.