Britannia
Partiopoliisit vaativat tiukkaa linjaa takaisin
Lähde: The Observer 27.7.2004
http://www.guardian.co.uk/drugs/Story/0,2763,1248438,00.html

Partiopoliisien liitto vaatii kannabislain lievennyksen peruuttamista väittäen sen aiheuttaneen "laittomuuden tunnetta" kaduille kannabiksen polttelijoiden pöyhkeillessä tottumuksellaan.

Poliisiliiton mukaan partiopoliisit kertovat yhä useampien ihmisten nauttivan ja myyvän kannabista julkisesti laskelmoiden aiheuttavansa vastatoimenpiteitä.

Jan Berry kertoo liittonsa jäsenten "kävelevän kananmunan kuorilla" niiden jännitteiden keskellä, kohtelevatko he yhteisön eri ryhmien jäseniä eri tavoin julkisesta pössöttelystä.

Kuusi kuukautta sen jälkeen kun hallitus muutti kannabiksen C-luokkaan, vallitsee edelleen laaja sekaannus, kuinka kohdella röyhkeitä pössöttelijöitä, jotka ylittävät hyvän käytöksen rajat julkisuudessa, hän sano.

Monet eivät haluaisi pidättää ketään esimerkiksi siitä, että tämä sattuu puhaltamaan kannabissavua silmille mutta he ovat sekaisin siitä, että hallitus sanoo "ei se ole todella vakavaa, emme halua sinun priorisoivan sitä". Mutta se on kuitenkin pidätykseen oikeuttava teko ja nyt ihmiset tulevat sanomaan meille, "Anna mennä, pidätä minut!"

Hamppuhulluutta - ei mikään ihme, että poliisikin on pihalla

Lähde: The Observer 27.7.2004
http://www.guardian.co.uk/drugs/Story/0,2763,1248359,00.html

Poliisiliitto ei ole ensimmäistä kertaa sekaisin. Kuten uutisoimme, partiopoliiseja edustava liitto uskoo kannabiksen uudelleenluokittelun jättäneen liiton jäsenet epäselvyyteen, mitä tehdä niiden yhä useampien avoimesti kannabista käyttävien suhteen. Liiton mielestä uudelleenluokittelu on johtanut välinpitämättömään laittomuuden kulttuuriin, ja kannabista polttelevat ihmiset, jotka uskovat olevansa lain yläpuolella, avoimesti provosoivat poliiseja.

Poliisiliitto on perinteisesti vastustanut uudistusta väittäen sen johtavan levottomuuksiin kaduilla. Kannabiksen luokittelun muutosta tukivat poliisiupseerit, joiden mielestä on tärkeää, että poliisi keskittyisi kovien aineiden tappavaan kauppaan. Nyt heidän tulisi kuunnella liittoa. Voi olla liian helppoa hylätä tavallisten poliisien valitukset, jotka kuitenkin kohtaavat ne todelliset ongelmat yrittäessään valvoa kannabiksen käyttöä.

Valitessaan kompromissin kieltolain ja laillistamisen välillä on sisäministeriö sekoittanut meidät kaikki. The Guardian on aina kannattanut huumelakien liberalisointia mutta tunnustamme uudelleenluokittelulla olevan huonoja vaikutuksia. Yrityksen tarkoituksena oli vapauttaa poliisin aikaa eikä tarjota keinoa poliisien nälvimiseksi, joiden täytyy sietää sellaista, mikä jäi laittomaksi toiminnaksi.

Ratkaisu ei ole poliisiliiton vaatima paluu entiseen vaan kannabiksen lisensointi. Tähän pitäisi liittää vielä uusien vahvempien lajikkeiden tutkiminen, joiden sanotaan aiheuttavan psykooseja.

Kannabiskeskustelu voi panna aivot yhtä sekaisin kuin itse kannabis. Poliisi ja yleisö tarvitsevat selvää johdatusta hallitukselta tässä asiassa ja selvää viestiä kannabiksen laillisuudesta.