Britannia
Savua silmiin...
Lähde: The Guardian 7.7.2004
http://www.guardian.co.uk/drugs/Story/0,2763,1255715,00.html

Me tiedämme jo sen aiheuttavan mässyt ja saavan ihmiset kikattamaan. Nyt tutkijat väittävät löytäneensä kannabiksesta vielä uuden ominaisuuden: se parantaa pimeänäköä.

Tutkijat tekivät löytönsä marokkolaisten kalastajien innoittamina. Nämä eivät menettäneet suuntavaistoaan poltettuaan reilut määrät kannabista vaan näyttivät jopa suunnistavan paremmin pimeässä.

Pimeänäköä mittaavien laitteiden kanssa tutkijat suuntasivat Marokon kannabiskaupan keskukseen Rif-vuoristoon. Uusimmassa Journal of Ethnopharmacology -lehdessä tutkijaryhmä kirjoittaa, että "korkealaatuista sihdattua kannabista sekoitetiin tupakkaan suhteessa 2:1, minkä koehenkilöt polttivat perinteisillä sebsi-piipuilla."

Kokeneiden marokkolaisten vapaaehtoisten pyydettiin ottamaan lukuisia henkosia.

Vapaaehtoisten koetulokset osoittivat jatkuvaa paranemista, mikä sai tutkijat suosittamaan lisätutkimuksia aiheesta.

Koetulokset tukevat myös Observer -lehden kolumistin Sue Arnoldin väitteitä, joka kärsii retinitis pigmentosasta ja on virallisesti luokiteltu sokeaksi. Hän huomasi useampi vuosi sitten, että vahva Jamaikan skunkki auttoi häntä näkemään selvästi hetken aikaa. Hän on myös varoittanut sivuvaikutuksista, jotka saattavat haitata navigointia yössä.

"Ainut ongelma oli se, etten pysynyt pystyssä".