MMM 2004
Lähde: Drug War Chronicle 7.5.2004, Cures Not Wars
http://www.cures-not-wars.org/cities.htm
http://www.vienna2004.org/mmm/
http://stopthedrugwar.org/chronicle/336/mmm.shtml

Kansalaisjärjestöjen yhteenliittymän Encod:n 2004 kevätkampanja huumesodan lopettamiseksi:
http://www.encod.org/agendae.htm

Tänä vuonna kannabismielenosoitukset maailmalla jakautuivat kahdelle viikonlopulle. Mielenosoitukset leviävät edelleen ympäri maailmaa mutta myös takapakkia tulee siellä täällä.

Esimerkiksi Brasiliassa Rio de Janeirossa ja Argentiinassa Buenos Airesissa mielenosoitukset törmäsivät ankaraan yhteiskunnalliseen todellisuuteen järjestäjien peruutettua Rio de Janeiron mielenosoitus slummeissa käytyjen taistelujen takia. Ipaneman rannalle kerääntyi kuitenkin 60 mielenosoittajaa, mikä uutisoitiin paikallisissa tiedotusvälineissä.

Edellisvuosista poiketen Argentiinassa Buenos Airesin pormestari eväsi mielenosoitusluvan viime hetkellä ja poliisit olivat valmiina puuttumaan peliin. Peruutusilmoituksista huolimatta tuhannet ihmiset olivat kuitenkin tulossa ja kun 10 000 ihmistä tuli paikalle, festivaali saattoi alkaa. Myöhemmin Rosarion kaupungissa järjestettiin vielä isompi tapahtuma, jossa oli musiikkia, puheita ja esitelmiä. Mexico Cityssa (6000 osanottajaa) ja Santiagossa mielenosoitukset sujuivat hyvin.

Kieltolain vahvimmissa linnoituksissa Ruotsissa ja USA:ssa mielenosoitukset sujuivat myös hyvin. Ruotsissa järjestettiin historian ensimmäinen mielenosoitus kannabiksen laillistamiseksi, mikä keräsi n. 300 - 500 ihmistä. New Yorkissa mielenosoitus sai kerrankin marssia rauhassa poliisin törkeiltä puuttumisilta kansalaisten perusoikeuteen ja osallistujien määrä oli korkeampi kuin edellisinä vuosina nousten 1000 - 3000 ihmiseen.

Kaupungin koko ei korreloi mielenosoituksen kokoon: pienessä Burlingtonin kaupungissa Vermontissa oli yli 1000 osallistujaa kun taas Philadelphiassa järjestetyssä tapahtumassa vain 60.

USA:ssa mielenosoituksia järjestettiin kymmenissä kaupungeissa mutta runsaimmat osanottajajoukot kerääntyivät Kanadassa kymmeniin tapahtumiin. Torontossa mielenosoitus keräsi tuhansia ihmisiä ja Vancouverissa vielä isomman joukon.

Japanissa Tokiossa mielenosoitukseen osallistui 800 ihmistä, Osakassa 500 ja Sapporossa 60. Norjassa mielenosoitus järjestettiin tänä vuonna jo viidessä kaupungissa Oslossa, Trondheimissa, Bergenissa, Stavangerissa ja Kristiansandissa. Osallistujien määrä vaihteli paristakymmenestä Oslon yli tuhatpäiseen yleisöön. Saksan isoin kannabismielenosoitus järjestettiin tänä vuonna Leipzigissa, jossa 550 ihmistä saapui paikalle.

Vaikka mielenosoituksilla on omat paikalliset tavoitteensa on niiden päämääränä maailmanlaajuinen marihuanan laillistaminen, kertoo mielenosoitusten koordinaattori Dana Beal.

"Me tavoittelemme uutta kansainvälistä sopimusta. Jos 80 - 90 YK:n huumesopimusten allekirjoittanutta valtiota hylkää ne, eivät ne ole enää voimassa. Lopullisena tavoitteena on korvata olemassaolevat sopimukset sellaisella, joka tunnustaa marihuanan laillisuuden ja määrittelee marihuanan kieltolain kansanmurhaksi. Nykyinen YK:n ohjelma pyrkii tuhoamaan ne kansanryhmät, jotka harjoittavat harmitonta kulttuurinmuotoa. Pitämällä kieltolakia yllä YK myös pitää yllä tappajahuumeiden alkoholin ja tupakan monopolia. Miljoonat ihmiset kuolevat alkoholin ja tupakan aiheuttamiin sairauksiin, koska eivät saa vaihtaa kannabikseen. Jos tämä ei ole kansanmurhaa niin mikä?"

Tapahtumat jatkuvat kesällä

Mayday-tapahtumien järjestäjien on mahdollista kesällä osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin.

Amsterdamissa Stichting Legalize ja THC Ministry järjestävät festivaalin lauantaina 5.6.
http://www.legalize.net
http://www.thc-ministry.net/

Lontoossa järjestetään kuudetta kertaa festivaali kannabiksen uudelleen laillistamiseksi samana päivänä 5.6.
http://www.thecannabisfestival.co.uk

Clevelandin marihuanamarssi pidetään lauantaina 12.6. minkä jälkeen juhlat puistossa.
http://ohiocannabis.org

Los Angelesissa järjestetään 17.6. kuudetta kertaa Million Marijuana March Day elokuva- ja taidefestivaali järjestäjinä The Nigritian Kief Society, Crescent Alliance Self Help For Sickle Cell ja Hemp Museum U.S.A.
http://www.geocities.com/sistersomayah

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa järjestetään 5.6. Fill the Hill: Freedom March on Parliament Hill tapahtuma, johon puhujiksi on ilmoittautunut poliittisia johtajia ja tunnettuja aktivisteja
http://www.fillthehill.ca/

Näiden tapahtumien lisäksi USA:n itsenäisyyspäivänä järjestetään kaksi mielenosoitusta kannabislakien muuttamiseksi Moskovassa ja Washington D.C:ssa.
http://www.cures.by.ru
http://www.4may.by.ru
Washington, D.C.:
http://violate_wave.tripod.com/MMM.html

Drug Policy Alliance käynnisti kampanjan USA:n kovimpiin huumelakeihin kuuluvan New Yorkin ns. Rockefellerin huumelain muuttamiseksi:
http://www.realreform2004.org/
Senaattori David A. Patersonin johtaman komitean raportti New Yorkin huumelaeista:
http://www.realreform2004.org/pdf/paterson_full.pdf