Ranska
Nuoret käyttävät kannabista yhtä paljon kuin alkoholia
Lähde: The Daily Times 15.4.2004
http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=story_15-4-2004_pg9_1

Ranskalaiset teinit kuuluvat Euroopan runsaimmin kannabista kuluttaviin polttaen kannabissätkiä yhtä usein kuin nauttivat alkoholia juuri ilmestyneen tuhansia koululaisia käsittäneen tutkimuksen mukaan.

Kahdeksaantoista ikävuoteen mennessä kaksi poikaa kolmesta ja joka toinen tytöistä on kokeillut kannabista, joka on laitonta Ranskassa.

"Kuuteentoista ikävuoteen mennessä kannabiksen säännöllinen käyttö saavuttaa säännöllisen alkoholin käytön tason," tutkijat kertovat.

16833 koululaisen kysely paljasti, että kahdeksaantoista ikävuoteen mennessä 21% pojista ja 7% tytöistä poltti enemmän kuin kymmenen sätkää kuukaudessa.

Vähintään 10 kertaa vuodessa kannabista käyttäneiden 16- ja 17-vuotiaiden määrä on kolminkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana tutkimuksen mukaan. Tutkimus liittyy laajempaan koko Eurooppaa koskevaan tutkimukseen, joka on tarkoitus julkaista vuoden loppuun mennessä.

Kannabiksen ongelmakäyttö

Lähde: Toxibase
Raportti tilattavissa:
http://www.toxibase.org

Ranskalainen kansallinen huumetiedotusverkosto Toxibase julkaisi laajan ja perusteellisen tutkimuksen 'L'usage problématique de cannabis' kannabiksen ongelmakäytöstä. Kannabiksen ympärillä käytävä keskustelu jatkuu tutkimustiedon karttuessa. Raportti alkaa lupaavasti laajalla eri huumeiden ja päihteiden haittavertailulla, mikä asettaa kannabiksen haitat oikeaan perspektiiviin.