Lähde: Reuters 12.10.2006, BBC 15.10.2006

Kanadalaiset joukot ovat törmänneet Etelä-Afganistanissa odottamattomaan viholliseen, melkein läpitunkemattomiin kolmimetrisiin kannabismetsiin.

Kanadan joukkojen johtaja, kenraali Rick Hillier kertoi Taleban taistelijoiden käyttävän metsiä suojanaan. Toisaalta ainakin yhden taisteluvaunun miehistö on peittänyt vaununsa kannabiskasveilla.

”Haasteena tässä on se, että kannabiskasvi imee itseensä lämpöä ja sen takia lämpöä havaitsevilla laitteilla on vaikea tunkeutua niiden sekaan. Tämän takia Taleban taistelijat voivat rynniä metsästä,” kenraali Rick Hillier kertoi haastattelussa.

”Olemme yrittäneet polttaa niitä valkoisella fosforilla tuloksetta. Olemme yrittäneet polttaa niitä dieselillä tuloksetta. Kasvit ovat juuri nyt niin täynnä vettä, ettei polttaminen onnistu.”

”Kuivemmat kasvit syttyivät palamaan metsien reunoilla. Mutta jotkin sotilasosastot tuulen alapuolella saivat oireita tästä, ja päätimme tämän olevan huono toimintatapa,” kertoi Hillier kuivasti.

Eräs sotilas kertoo: ”Kolme vuotta sitten liittyessäni armeijaan en osannut kuvitella joskus vielä kiroavani marihuanaa.”