Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on aiheuttanut kohua toteamalla The New Yorker -lehden haastattelussa (tammikuu 2014), ettei kannabis ole hänen mielestään alkoholia vaarallisempaa. Onko tämä sitten kannanotto kannabiksen puolesta vai alkoholia vastaan, se on tulkintakysymys, mutta luultavasti tämä on merkki siitä että USA:ssa kannabispolitiikka saattaa olla muuttumassa myös liittovaltion tasolla, eikä siten ole jäämässä yksittäisten osavaltioiden hankkeeksi.

Näin Obama sanoi:

"As has been well documented, I smoked pot as a kid, and I view it as a bad habit and a vice, not very different from the cigarettes that I smoked as a young person up through a big chunk of my adult life. I don't think it is more dangerous than alcohol." 

Obaman lausunnon taustalla on myös se, että kannabis- ja huumepolitiikka yleensäkin on myös kansalaisoikeuksia ja rasismia sivuava aihe USA:ssa, onhan huumeista kiinni jääminen monin verroin yleisempää mustien ja latinojen keskuudessa, kuin valkoisten. Obaman itsensä mielestä kannabis on ajanhukkaa ja epäterveellinen pahe.

Asia on herätti tuoreeltaan huomota Suomen tiedostusvälineissä, mm. TV-uutisissa, ja lehdistössä. Monet kotimaiset päihdealan tutkijat ovat samoilla linjoilla Obaman kanssa, vaikka kyllä vastustajiakin löytyy. Mielenkiintoinen yksityskohta on, ettei asiasta vastaava ministeri halunut antaa asiassa kommenttia. Aihe on edelleen maassamme tabu, ainakin politikoille?