SANTA MARIA

J.Papco, M.D. (High Times 9/93)
suom.Kapteeni Happo Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Monet Etelä-Amerikkalaiset uskonnolliset kultit pitävät Ayahuascaa, banisteriopsis caapi-liaanista saatavaa uutetta "opettajien opettajana". Tämän pyhän teen rituaalinen käyttö vie käyttäjänsä matkalle, jolla tämä kamppailee korkeampien tajunnan tasojen saavuttamiseksi. Mystisten ja hallusinatoristen kokemusten lisäksi käyttäjän näkemys elämänsä suunnasta saa valtavasti uusia ulottuvuuksia. Erään tällaisen kultin johtaja kanonisoi saamansa ilmestyksen jälkeen marijuanan uudella nimellä Santa Maria. Kun Santa Mariaa käytetään samalla tavalla kuin Ayahuascaa, se voi tuottaa samanlaisia syvällisiä kokemuksia. Seuraavien ajattelutapojen ja tekniikoiden noudattaminen tarjoaa yhden keinon käyttää hyväksi ganjan monia hyödyllisiä ominaisuuksia:

1. Santa Maria on elävä osa Luontoäitiä, ei mikään huume. Ennakkokäsitykset on syytä unohtaa; polttaminen on pyhä seremonia, joka edellyttää kunnioitusta. Aloita tällaisella ajatuksella: "Vieras voima astuu nyt ruumiiseeni. Tahdon sulautua siihen, oppia siitä." Muista, tämä ei ole sama asia kuin hankkiutua pilveen ja hypätä kyytiin pikku ajelulle mielen vuoristoradalla. Sinun pitää olla ajajan paikalla Santa Maria oppaanasi.
Kun poltat, aloita uloshengityksellä. Vedä savua henkeen hitaasti, tasaisesti ja syvään, polttamatta kurkkuasi ja yskimättä. Pidätä hengitystäsi niin kauan kuin se tuntuu miellyttävältä, tämän jälkeen hengitä ulos nenän kautta.

2. Polta suitsuketta, kynttilän sytyttäminen on suositeltavaa. Tätä tehdessäsi lausu yksinkertainen rukous, jossa kiität tämän pyhän elementin läsnäoloa. Pyydä siltä valoa, voimaa, selkeyttä, ymmärrystä ja viisautta. Tunne sen läsnäolo sisälläsi ja yritä muodostaa tunne veljeydestä /sisaruudesta ihmiskunnan kanssa.

3. Keskittyminen on avaintekijä. Et onnistu, jos vain katselet taka- alalla kun mielesi pomppii holtittomasti ympäriinsä. Valitse hetki, jolloin olet yksin tai muuten ilman ulkoisia häiriötekijöitä. Keksi aluksi joku mahdollisimman yksinkertainen puuha, jossa voit harjoitella keskittymistä. Rutiinipuhteet - esimerkiksi siivoaminen, tiskaaminen, kokkaaminen, peseminen tai kylpeminen - ovat hyvä lähtökohta. Voit yllättyä huomaamaan, että nämä äärimmäisen yksinkertaiset ja nöyrät puhteet ovat myöskin ylevimpiä.
Mikä tahansa luontoon liittyvä on suositeltavaa. Mikä tahansa rukous, meditaatio, jooga tai harjoitus saa uusia ulottuvuuksia. Muusikot ja muut taiteilijat saavat inspiraatiota ja sitkeyttä harjoitteluun. Taiteiden ymmärtäminen monipuolistuu. Lukeminen voi olla aluksi vaikeata, mutta se on erittäin suositeltavaa käsityskyvyn kasvattamiseksi. Melkein mikä tahansa puuha kelpaa, kunhan pystyt keskittämään kaiken huomiosi siihen mitä teet.

4. Kun havainnoit ympäristöäsi, yritä olla koko olemuksellasi läsnä kuluvassa hetkessä. Pidä aistisi joka hetki äärimmilleen viritettyinä. Kun koet ilmestyksiä, paina ne mieleesi ja jatka eteenpäin. Yritä olla juuttumatta millekään tasolle ellet koe sitä tarpeelliseksi. Älä arvostele ajatuksiasi vaan pysy avoimena niiden vastaanottamiselle. Saatat kokea palkitsevasi tai rankaisevasi itseäsi, mutta älä uppoudu näihin tuntemuksiin. Rentouta mielesi. Sinun tulisi olla kuin vartiosotilas, jatkuvasti valppaana mutta kärsivällinen. Varo joutumista pakkomielteiden tai vainoharhaisuuden kehään. Jos huomaat mielesi kiertävän kehää, pysäytä kaikki ja siirry varovaisesti takaisin kuluvaan hetkeen ilman levottomuutta. Menneellä ja tulevalla on merkitystä vain suhteessa nykyhetkeen. Jos juutut paikallesi, pienestä rukouksesta voi olla apua.
Älä huolehdi ajasta; se menettää kaiken merkityksensä kun lähestyt Ikuista Hetkeä. Pyydä mieltäsi ja ruumistasi työskentelemään yhdessä maailmakaikkeuden rytmin löytämiseksi. Ihanteena on täydellisen tietoisuuden ja rentoutumisen saavuttaminen. Anna ilmestysten virrata syvältä lävitsesi kuuntelematta sisäistä vuoropuhelua. Jos otat osaa keskusteluun, keskitä kaikki huomiosi puhujaan.

5. Parantamiskyky on yksi Santa Marian monista ominaisuuksista. Sitä varten tulisi lausua erityinen terveyteen viittaava rukous. Jotkut ovat siunattuja kyvyllä parantaa millä tahansa pyhällä kasvilla. Meille muille on apua pienestä valmistelusta. Tarkkaile ruumiisi perustoimintoja: hengitystä, unta, ryhtiä, syömistä ja erittämistä. Olennaista on tulla tietoisemmaksi kehon reaktioista muutoksiin ympäristössä, ruuassa, stressissä jne. Mitä enemmän ponnistelet tämän eteen, sitä enemmän Santa Maria opettaa. Voimakkaat vatsan parantamiseen sopivat ominaisuudet tulee parhaiten hyödynnettyä keskittymällä pureskeluun ja ruuansulatukseen, sen sijaan että pelkästään tyydyttää hiukomisen. Syö ja juo hitaasti ja vain sen verran, että syömisen halu katoaa. Alkoholilla on vastakkaisia vaikutuksia, jotka voivat johtaa negatiivisiin sivuvaikutuksiin, joten sitä kannattaa välttää Santa Marian kanssa työskenneltäessä. Santa Maria sopii hyvin myös hengitysvaivojen hoitoon. Oikein käytettynä aiemmin ilmenneiden loppuunpalamisen, apatian ja muistihäiriöiden tilalle tulee parantava, energinen elämänvoima, mikä kohentaa terveyttä.

Esittämäni ajatukset ovat subjektiivisia ja niitä voidaan perustella vain kokemukseen vetoamalla. Santa Marian kanssa työskentelyyn liittyvät mahdollisudet ovat rajattomat, mutta tärkein tekijä on siinä opittujen asioiden soveltaminen jokapäiväisessä elämässä. Tämä pyrkimys keskittymiseen ja valaistumisen tarjoamien mahdollisuuksien täyteen hyödyntämiseen on spirituaalista työtä ja voi olla tärkein tehtävä mihin ikinä ryhdyt.