Lähde: Johnny Kniga kertoo Nro 9/2004

Päihteet

Suomalaiseen rock-kulttuuriin ja rockbändeihin verrattuna räppäreitten päihdetottumuksissa ei tunnu olevan suurtakaan eroa: jotkut keskittyvät viinaan, jotkut yrtteihin tai molempiin. Joitakin kiehtovat laittomat päihteet ja jotkut taas eivät koskekaan niihin tai edes viinaan. "Emmä nyt tässä hirveesti haluis ruveta avautuu, mutta mä jouduin henkilökohtaisista syistä lopettamaan pajauttelun. Pää ei kestä", toteaa Skandaali.

"Mielestäni on mageeta, että bileissä voi törmätä kaikenlaisiin ihmistyyppeihin. Ei usein käsitetä, että räppärit ovat aika suvaitsevaista jengiä", sanoo Mikkonen. "Jos joukossa on streittari, joka ei käytä mitään päihteitä, niin ei se mitään. Jotkut vanhemmat saattavat ajatella, että kaikki räppärit on narkkareita, mikä ei todellakaan pidä paikkaansa. On siellä paljon perussuomalaisia, jotka diggaavat olla kännissä, kuten varmaan suurin osa suomalaisista teineistä. Kun D12 kysyi Nosturin keikalla, että ootteko tekin kaikki narkkareita, niin koko yleisö huusi ihan innoisssaan 'Jeeee!!!'"

Kesän 2003 Pori Jazz -festivaalilla huumepoliisi takavarikoi Palefacen hallussa olleen pienen määrän itse kasvatettua maria, minkä seurauksena
häntä kytättiin menneenä kesänä tauotta festivaaleilla. "Se oli todella huvittavaa. Hupolle voisi lähettää terveisiä, että go for the big fish! Sitä paitsi on vielä useampia MC:tä, jotka on puhuneet paljon suorempaan näistä asioista jo pitkään. Mariskallakin on uusimmalla levyllään tää balladi Mari Johanna, ja Ritarikunta on aina räpännyt hampun laillistamisesta, samoin Sere jne. Kommentoituani takavarikkoa 7 Päivää -lehdessä monenlaiset eri-ikäiset ja erilaisiin yhteiskuntaluokkiin kuuluvat ihmiset on tulleet kiittämään mua niistä sanoista. Suomessa homma on kyllä aika kesyä verrattuna esim. Tukholmaan, jossa kokaiini jyllää. Se liittyy tähän uuden nousukauden juttuun. Pulverin veto on tosi blingiä. Monet Stokiksen pitkän linjan räppärit on sekaantuneet siihen oikein helvetin pahasti. Suomessa mä en näe tätä todellakaan ongelmana. Sitä tässä vaan odotellaan, että milloin ensimmäinen suomiräppäri menee crackistä vankilaan. Lontoossahan se kama on jo."

Teksti: Esa Kuloniemi