Lähde: Kodin kuvalehti 19/2004

Vanhemman naisväen suosikkilukemisto Kodin kuvalehti tarjoaa loistavan näytteen hysteerisestä ja todellisuuspakoisesta suomalaisesta huumevalistuksesta:

- Ei ole huumetta, jota voisi ottaa vain vähän. Moni nuori luulee, että juuri itse on niin kova tyyppi, että hallitsee huumeet, mutta koskaan ei voi tietää, kuka jää heti koukkuun. Olen ymmärtänyt, että varakkaat suomalaisnuoret harrastavat kannabiskokeiluja juhlissaan ja että täällä on kannabiksen käyttöä kannattava yhdistys. Amerikassa se julistettaisiin heti laittomaksi.

Anita Korhonen kertoo kirjassaan heroiinin käyttäjän aivoista löydetystä THIQ-tekijästä. Sen takia elimistö ei liuota alkoholia tai huumeita normaalisti. Huumaava aine kerääntyy aivoihin ja vaikuttaa kuin oopium tai piriste, ja syntyy nopeasti poikeuksellinen kemiallinen riiippuvuus.

Huumetaistelussa kodin ja vanhempien rooli on ratkaiseva. Levittäkää oikeaa tietoa ja kertokaa, että kannabis on huume ja piste.

Hän arvioi, että Suomi on samassa tilanteessa kuin USA 25 vuotta sitten. Siellä reagoitiin nopeasti, kun huumenuoria alkoi kuolla yliannostuksiin. Rakennettiin selkeät hoitomallit ja tiukennettiin rangaistuksia, viimeisenä vankila, jos oli aiemmin lintsannut hoidosta. Tuloksia on tullut, ja huumeiden käyttö vähentynyt. Nykyään siellä on trendikästä sanoa huumeille kiitos ei.

Tarvitaan rajuja tosiasioita, ei pehmovalistusta. Metroihin ja ratikoihin tehokkaita jättijulisteita, jotka pysäyttävät.