SKY Säännöt
- Tietoja
- Julkaistu: 02.04.2014 02.04.2014
- Osumat: 54784 54784
Suomen kannabisyhdistys ry
Säännöt
1 §
Yhdistyksen nimi on Suomen kannabisyhdistys ry., ruotsiksi Finlands cannabisförening, englanniksi Finnish Cannabis Association. Nimestä käytetään lyhennettä SKY. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko maa.
2 §
Yhdistyksen tarkoitus on vaikuttaa päihdepolitiikkaan ja lainsäädäntöön siten, että kannabiksen käyttö, hallussapito ja viljely omaan käyttöön tulevat sallituiksi täysi-ikäisille sekä luodaan sääntely kannabiksen tuotantoon ja jakeluun.
3 §
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa tutkimus-, selvitys- ja julkaisutoimintaa. Yhdistys osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä järjestää keskustelutilaisuuksia ja tapahtumia. Yhdistys tekee esityksiä viranomaisille ja päätöksentekijöille sekä antaa apua ja tukea henkilöille, jotka ovat joutuneet kannabiskieltolaista johtuvan syrjinnän, oikeusturvaloukkausten tai vainon kohteeksi.
Toimintaansa varten yhdistys voi omistaa kiinteää ja irtainta omaisuutta, harjoittaa julkaisutoimintaa, ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, toimeenpanna asianmukaisen luvan saatuaan myyjäisiä, arpajaisia ja rahankeräyksiä. Yhdistys on aatteellinen yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena ei ole tuottaa jäsenilleen taloudellista etua.
Jäsenyys
4 §
Yhdistyksen jäseniä ovat varsinaiset, yhteisö-, kannatus- ja kunniajäsenet.
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö, joka haluaa edistää yhdistyksen tarkoitusta.
Yhdistyksen yhteisöjäseneksi voidaan hyväksyä jokainen suomalainen yhteisö, jonka jäseninä olevat henkilöt voitaisiin hyväksyä varsinaisiksi jäseniksi.
Yhdistyksen kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toimintaa tukeva henkilö tai yhteisö.
Yhdistyksen hallitus hyväksyy jäsenet yhdistykseen.
Yhdistyksen kunniajäseneksi voi yhdistyksen kokous kolmeneljäsosan (3/4) ääntenenemmistöllä kutsua henkilön, joka on erityisesti ansioitunut yhdistyksen toiminnassa tai merkittävästi edistänyt sen pyrkimyksiä. Esityksen kunniajäseneksi kutsumisesta tekee yhdistyksen hallitus.
5 §
Yhdistys pitää jäsenistään jäsenluetteloa.
6 §
Yhdistyksen syyskokous määrää vuosijäsenmaksun, joka jäsenen on maksettava yhdistykselle. Kunniajäsenen ei tarvitse maksaa jäsenmaksua.
7 §
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai suullisesti yhdistyksen kokouksessa.
Yhdistyksen hallitus voi katsoa yhdistyksen jäsenen eronneeksi yhdistyksestä, jos jäsen ei ole maksanut yhden kuukauden kuluessa erääntynyttä jäsenmaksuaan.
Yhdistyksen kokous voi erottaa yhdistyksen jäsenen, joka toimii yhdistyksen sääntöjä tai tarkoitusta vastaan tai on huomattavasti vaikeuttanut yhdistyksen toimintaa.
Tässä tapauksessa erotetulla jäsenellä on oikeus saattaa erottamispäätös yhdistyksen seuraavan kokouksen käsiteltäväksi ilmoittamalla siitä 30 vuorokauden kuluessa erottamispäätöksestä tiedon saatuaan.
Yhdistyksen kokoukset
8 §
Yhdistyksen päätäntävaltaa käyttävät yhdistyksen kokouksissa läsnäolevat jäsenet.
Yhdistyksellä on kaksi varsinaista kokousta, joista kevätkokous pidetään vuosittain ennen maaliskuun loppua ja syyskokous marraskuun loppuun mennessä hallituksen määräämänä päivänä.
Kevätkokouksessa
- esitetään hallituksen laatima kertomus edellisen vuoden toiminnasta
- esitetään tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto
- päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
- käsitellään muut kokouskutsussa esille tuleviksi ilmoitetut asiat.
Syyskokouksessa
- vahvistetaan jäsenmaksu seuraavaksi kalenterivuodeksi
- vahvistetaan hallituksen, työryhmien jäsenten ja toiminnantarkastajien palkkiot ja matka- ja muiden kustannusten korvausperusteet seuraavaksi kalenterivuodeksi
- vahvistetaan toimintasuunnitelma seuraavaksi kalenterivuodeksi
- vahvistetaan tulo- ja menoarvio seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan hallituksen puheenjohtaja seuraavaksi kalenterivuodeksi
- valitaan yhdistyksen jäsenten keskuudesta jäsenet hallituksen erovuoroisten varsinaisten ja varajäsenten tilalle
- valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja
- vahvistetaan, mitä näissä säännöissä määrättyä yhdistyksen kokouksen kutsutapaa seuraavana vuonna käytetään ja miten muut tiedonannot jäsenille toimitetaan
- käsitellään muut kokouskutsussa esille tuleviksi ilmoitetut asiat.
Ylimääräisiä kokouksia pidetään, kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintäin kymmenesosa (1/10) yhdistyksen jäsenistä ilmoitettua asiaa varten sitä kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä 30 vuorokauden kuluessa vaatimuksen esittämisestä.
9 §
Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella varsinaisella, yhteisö- ja kannatusjäsenellä yksi ääni. Kunniajäsenellä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Kunniajäseneksi valittu varsinainen jäsen säilyttää kuitenkin äänioikeutensa. Päätökset tehdään yksinkertaisella ääntenenemmistöllä paitsi silloin, kun näissä säännöissä toisin määrätään. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni paitsi vaaleissa ja lippuäänestyksissä, joissa ratkaisee arpa.
10 §
Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu on toimitettava jäsenille kirjallisesti tai julkaisemalla kokouskutsu jäsenlehdessä tai jäsenistön keskuuteen leviävässä julkaisussa vähintäin seitsemän (7) vuorokautta ennen varsinaista ja viisi (5) vuorokautta ennen ylimääräistä kokousta.
Kokouskutsussa on mainittava esille tulevat asiat.
Muut tiedonannot yhdistyksen jäsenille toimitetaan samalla tavalla.
Päätösvalta
11 §
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja neljä (4) varsinaista jäsentä sekä kaksi (2) varajäsentä.
Puheenjohtajan toimikausi on yksi vuosi. Hallituksen varsinaisen ja varajäsenen toimikausi on kaksi (2) vuotta. Varsinaisista ja varajäsenistä on puolet vuosittain erovuorossa. Ensimmäisellä kerralla erovuoroisuuden määrää arpa.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin ja taloudenhoitajan sekä muut yhdistyksen tarvitsemat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jsenistä sitä vaatii. Hallitus on pätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaanluettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Tilinpäätös
12 §
Yhdistyksen toimi- ja tilikautena on kalenterivuosi. Tilinpäätös, toimintakertomus ja muut hallinnon vaatimat asiakirjat on annettava toiminnantarkastajalle viimeistään kuukautta ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajan tulee antaa hallitukselle kevätkokoukselle osoitettu kertomus suorittamastaan tarkastuksesta viimeistään kaksi viikkoa ennen kevätkokousta.
Nimenkirjoittajat
13 §
Yhdistyksen nimen kirjoittavat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai taloudenhoitaja, kukin erikseen.
Sääntöjen muuttaminen tai toiminnan lopettaminen
14 §
Yhdistyksen kokous voi päättää sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkautumisesta, jos asia on mainittu kokouskutsussa ja esitystä kannattaa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistö annetuista äänistä.
Yhdistyksen purkautuessa tai tullessa lakkautetuksi luovutetaan yhdistyksen varat ENCODille (The European Coalition for Just and Effective Drug Policies), joka on oikeuskelpoinen aatteellinen järjestö.
Nämä säännöt astuivat voimaan kun yhdistys kirjattiin yhdistysrekisteriin 25.03.2014
yhdistysasiat
- Tietoja
- Julkaistu: 25.11.2006 25.11.2006
- Osumat: 5925 5925
Yleiskokousmateriaalia
2007
SKY kevätkokous 2007 (.pdf)
2006
SKY syyskokous 2006
Toimintasuunnitelma 2007 (hallituksen esitys)
SKY kevätkokous 2006 (.pdf)
2005
SKY syyskokous 2005
Toimintasuunnitelma 2006 (hallituksen esitys)
SKY kevätkokous 2005
2004
SKY syyskokous 2004
Toimintasuunnitelma 2005 (hallituksen esitys)
SKY kevätkokous 2004
2003
SKY syyskokous 2003
Toimintasuunnitelma 2004 (hallituksen esitys)
SKY - Yhteystiedot
- Tietoja
- Julkaistu: 25.11.2006 25.11.2006
- Osumat: 38482 38482
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
URL: http://www.suomenkannabisyhdistys.org tai http://www.sky.org
Puhelin: 040 555 3890 Valitettavasti puhelinta ei voida päivystää!
Pankkiyhteys: IBAN: FI92 2186 1800 0110 33 BIC: NDEAFIHH
Etusivu
- Tietoja
- Julkaistu: 23.08.2006 23.08.2006
- Osumat: 3293 3293
Haluaisitko että laajentaisimme toimintaamme?
Mitä SKY tekee?
"Suomen kannabisyhdistyksen tarkoitus on vaikuttaa päihdepolitiikkaan ja lainsäädäntöön siten, että kannabiksen käyttö, saatavuus, ja kotikasvatus omaan käyttöön tulisi lailliseksi täysi-ikäisille ihmisille sekä sen lisäksi tutkia kannabiksen käyttöä eri kulttuureissa ja eri aikoina."
Yhdistys ei pyri edistämään kannabiksen, tai minkään muun päihdyttävän aineen käyttöä. Jäsenyyden menettää henkilö, joka yrittää yhdistyksen kautta hankkia tai myydä laittomia aineita.
Kannabis irti huumeista!
Maailmalla on vuosikymmenet käyty tuloksetonta huumesotaa. Käyttäjien rankaiseminen on osoittautunut yhtä huonoksi tavaksi hoitaa päihdeongelmaa kuin alkoholijuomien kieltolaki aikanaan. Kaikenikäiset käyttäjät saavat jos jonkinlaista kamaa, ja rikolliset rikastuvat.
Kannabistuotteet - hasis ja marihuana - ovat monessa mielessä miedompia kuin lain sallimat kansanhuumeet alkoholi ja tupakka: molemmat aiheuttavat pahemman riippuvuuden, kuin kannabis. Tupakan aiheuttama riippuvuus on tunnetusti vähintään yhtä voimakasta kuin heroiinin. Toisin kuin kannabis, alhoholi aiheuttaa väkivaltaista käyttäytymistä ja yliannostuskuolemia.
Ei "vapaaksi", vaan valvontaan!
Toki pilvessä on omat haittansa: eihän savun hengittäminen ole terveellistä. Silti pahimmat haitat liittyvät jyrkkien asenteiden, kieltolain ja väärän tiedon aiheuttamaan narkofobiaan. Kannabiksen "vapauttamista" vastustavat unohtavat, että laittomat markkinat ovat oikeastaan täysin vapaita, ilman minkäänlaista laillista valvontaa. Katukauppiaita ei sido mikään tuotevastuu, eikä ikärajoja tunneta. Satunnaiset pidätykset vain nostavat hintoja ja edistävät laittoman kaupan kannattavuutta. "Porttiteoria" - pilvenpolttajien siirtyminen muihin aineisiin - johtuu kieltolaista, eikä mistään kannabiksen ominaisuudesta: myyjien kannattaa saada asiakkaat käyttämään kovempia aineita. Rikoslaki huumepolitiikassa on kuin sähköshokkihoito lastenkasvatuksessa.
Narkofobiaongelmaa pahentaa valistuksen nimellä leviävä harhatieto: epämääräisten tutkimustulosten merkitystä paisutellaan, ja kaikkia alkoholittomiin päihteisiin liittyvää kohtaan lietsotaan tunneperäistä inhoa - ikään kuin jokaisesta pilvenpolttajasta haluttaisiin tehdä narkkari. Valitettavasti joskus tässä onnistutaankin.
Muista: jos käytät mitään tajuntaan vaikuttavaa ainetta jonkun ongelman ratkaisemiseen, on sinulla vähintään kaksi ongelmaa!
-
Kannabiskieltolaki on kumottava!
-
Kannabiksenkäyttäjien syyllistäminen ja rikollistaminen on lopetettava!
-
Laadunvalvonta ja tuotevastuu myös kannabiskauppaan!
-
Kannabiksen kotikasvatus suuntautuu järjestäytynyttä rikollisuutta, terrorismia ja sotia vastaan.

Osoite:
Sorvaajankatu 9, 00880 Helsinki
Sähköpostiosoite:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
URL:
http://www.suomenkannabisyhdistys.org
Puhelin:
040 555 3890
Pankkiyhteys:
Nordea 218618-11033
